FaceApp vă manipulează și vă fură datele, vouă și prietenilor voștri

You may also like...

7 Responses

 1. Alex says:

  E putin exagerat sa spunem ca “fura” date, cind oamenii le ofera benevol, si esti anuntat in fiorosul document Terms of Service …

  In rest, bine ai venit pe internetul 3.0, unde toata lumea tranzactioneaza informatii si meta-date. Eu unul nici nu ma mai agit la aplicatii, cita vreme oricum Google si Facebook te track-uie din toate pozitiile si fara ajutor extern. Crezi ca FB avea nevoie de FaceApp pentru a sti chestii despre tine?

  • TmBlog says:

   Asta e ca aia cu “Si ce daca ma asculta SRI-ul? Ca oricum eu nu am nimic de ascuns!”.
   Nu, domnule, e vorba de drepturile si de intimitatea fiecaruia…
   Hai sa nu mai renuntam chiar atat de usor la drepturile noastre!

   • Alex says:

    Da, om bun, am inteles mesajul. Ziceam doar ca mi se pare usor panicarda chestia asta cu “omfg imi fura FB datele prin intermediul cutarei aplicatii”. FB oricum are date despre tine, chiar si daca n-ai cont. Pentru ca au butoanele alea de like&share bagate pe toate saiturile, benevol de catre adminii saiturilor. Prin diverse tracking cookies pot sa stie destul de usor cam ce faci si unde.

    Deci, daca chiar vrei sa scapi de trackingul Facebook, sa eviti FaceApp nu este o idee buna. Este slaba. Trebuie sa iei masuri mult mai dure ca sa scapi de ei, de exemplu sa nu navighezi de pe telefon, ci de pe un desktop unde ti-ai bagat ceva extensii in browser, ca sa dea disable la toate cookies folosite de giganti.

    Cit despre dreptul la intimitate … sigur ca-l ai. Citesti terms of service al FaceApp, vezi ca te anunta dinainte ca iau datele, si dezinstalezi aplicatia. La faza asta cred ca suntem de acord. Tot ce zic eu este ca nu-mi place coloratura asta de tabloid, “SOC SI GROAZA ASTIA FURA DATE”. Pai … k. Stiam.

 2. TmBlog says:

  “”Hai domle, oricum ăștia știu toate despre noi” – explicația pe care o aud cel mai des când cineva își încredințează datele cu caracter personal unei entități dubioase, anchetate eventual pentru practici dubioase și care are politici de privacy scrise la mișto.
  Avem acest complex de sclavi de pe vremea lui Ceaușescu când Securitatea avea mecanismele să asculte pe oricine oricând. În cartea lui Pacepa este descrisă o metodă prin care sunai pe cineva pe telefonul fix iar telefonul fix începea să transmită tot ce se aude prin casă chiar și dacă receptorul era în furcă. Și asta era în anii ’70.
  Au trecut 30 de ani și în continuare ne lăsăm drepturile să ne fie încălcate cu orice ocazie. “Capul plecat sabia nu-l taie” – cea mai defetistă expresie a poporului român tatuată adânc în mințile celor care au trăit acele vremuri negre.
  Nu, nu este încă nimeni capabil în lumea asta să știe totul despre oricine. Încă. Cambridge Analytica a arătat că poate calcula cu o precizie destul de ridicată profilul psihologic al unei persoane monitorizându-i activitatea online. Precizia crește cu orice data point CORECT băgat în ecuație. Corect însemnând ca venind direct de la persoana vizată, dat cu bună credință.
  Din fericire încă nu există computere capabile să calculeze precis profilurile psihologice cu miliarde de data point-uri. Quantum Computing însă va putea face aceste calcule, dar mai avem ceva pași de parcurs – nu mulți, dar mai avem.
  Ce se întâmplă rău când cineva ne cunoaște profilul psihologic? Simplu, ne poate calcula cu o precizie destul de ridicată viitorul și ni-l poate influența. Indiferent cât de inteligenți ne credem. Îți este frică de ceva? Ți se va livra fix acel conținut ca să îți amplifice frica. Frica este motorul care ne face să luăm decizii cruciale în viață – cu cine ne împrietenim, unde muncim, cu cine vrem să ne petrecem viața. Odată ce frica îți este amplificată vei fi mult mai ușor de controlat.
  Văd în spațiul public influenceri ce trec ușor peste aceste lucruri. Ce promovează anumite servicii fără să facă un minim due diligence asupra lor. Unii chiar fac mișto când li se atrage atenția, sau când are loc o discuție despre protecția datelor cu caracter personal. Mă bucură însă că sunt deschiși la discuții de aceea mă gândesc la un workshop cu demonstrații de AI vs Privacy (s-au tot făcut workshop-uri de etică dar eu vreau ceva cu demonstrații).
  Până atunci, if it looks too good to be true – something is always fishy…” – Tudor Galos

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/tmblogro/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/tmblogro/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110