Justiția pe care o apărăm

You may also like...

1 Response

 1. Alex says:

  Justitia este suma rotitelor zimtate care se imbina unele cu altele, si impreuna dau rezultatul total pe care-l percepi tu acolo.

  Sunt si aspecte evident slabe, pina la urma si sistemul judiciar e format tot din oameni, ba chiar tot romani, cu scaderile si slabiciunile lor. Care uneori vor zice “lasa ba, ca merge si asa”.

  Cel mai trist aspect este intr-adevar acela al violului de copii, care la noi chiar este pedepsit incredibil de blind. De ce oare? E un mister pentru mine, ai zice ca subiectul ar trebui sa-i puna in miscare pe oamenii din sistem, sa ii enerveze pina la rosu cind se intimpla asta.

  Bun, dar asta e motiv sa acceptam o completa decadere a sistemului? Cind s-a iesit in strada pe tema justitiei, s-a iesit tocmai pentru ca oamenii nu voiau sa devina lucrurile SI MAI NASPA. Cum stau lucrurile acum ca recursul compensatoriu exista? Nu cumva ies din puscarie criminali violenti si violatori, care recidiveaza instant?

  “Apararea justitiei” nu inseamna apararea aspectelor ei slabe. Inseamna pur si simplu apararea de atacuri care ar slabi-o si mai tare. Think “copil cu sistem imunitar mai slab, care e pe cale sa fie lovit de viscol”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *