Urmările gratuității pe tren dată studenților

You may also like...

10 Responses

 1. Silvia says:

  E trist ca va luati de pensionari. Ei au 3-4 bilete pe an. Au muncit 40 de ani si au cotizat către stat destul. Multi trăiesc cu 640 de lei pe luna. In fine…

  • TmBlog says:

   Tocmai, ca nu m-am luat de ei, am si eu bunici, stiu situatia lor…Daaaaar, asta nu inseamna ca nu pot sa ma iau de cei care se bat pe tigai, voteaza PSD etc 😉

 2. TmBlog says:

  Later Edit: Pensionarii au dreptul la doar 6 calatorii reduse cu 50% pe an, dar nu mi-ar mai fi iesit gluma. Gluma care s-a dorit a fi inocenta in cazul lor.

 3. Adriana Bojtor says:

  Nu toți pensionarii sunt fani PSD. Te rog nu mă băga în aceeași oală cu cei care se bat pe tigăi și îi votează ☺

 4. M. says:

  http://stiri.tvr.ro/studentii-din-toata—ara-au-protestat-la-timi–oara_826624.html#view

  Las asta aici, asta ca sa nu creada cineva pe bune ca studentii nu mai sunt prezenti la proteste. E adevarat ca nu am fost prezenti la cele din vara (sau nu sub identitatea de “Organizatii studentesti”, oricum), dar asta pentru ca acele proteste erau cu tenta politica, si noi nu vrem sa avem niciun fel de apartenenta politica, ci doar sa ne asiguram ca legea e respectata.

  Cat despre partea cu mersul gratuit, e asa si nu-i asa. Studentii nu merg gratis, doar ca nu dau ei banii. Banii pe bilete sunt subventionati la CFR de Ministerul Transporturilor. La negocierile din mijlocul lui 2017, am cerut sa fie scoase acele cupoane (erau 24 de cupoane inmanate anual fiecarui student ce ofereau 50% reducere). De cealalta parte a mesei de negociat, s-a inainta ideea de gratuitate intreaga, asta pentru a readuce cumva CFR-ul pe picioare.

  Cat despre aglomeratie, nu stiu, asta tine doar de gestiunea CFR, sunt convins ca desi merg gratuit cele 9-10 ore, nici studentilor nu le e in favor sa mearga 9-10 ore in aglomeratie si in picioare si in conditii deplorabile.

 5. ala says:

  @@ E adevarat ca nu am fost prezenti la cele din vara (sau nu sub identitatea de “Organizatii studentesti”, oricum), dar asta pentru ca acele proteste erau cu tenta politica, si noi nu vrem sa avem niciun fel de apartenenta politica.

  @M. Bun, eu inteleg ca nu vreti sa aveti nici un fel de apartenenta politica avand in vedere ce politicieni avem dar………cine sa-i inlocuiasca? sistemul e facut astfel incat lucrurile sa se miste prin politica. Pai daca toti oamenii morali fug de politica nu-i de mirare ca avem astfel de politicieni, au ramas sa intre in politica doar cei fara scrupule! Daca vreti sa schimbati ceva fiti voi schimbarea! intrati in politica, sustineti un partid care sustine la randul lui ideile voastre! sau faceti voi un partid studentesc. Faptul ca de ani buni efectiv nu avem o persoana morala sau un partid pe care sa punem stampila imi confirma cele spune!

  • TmBlog says:

   Hai serios, daca e cu tenta politica, voi nu mai iesiti in strada? Atunci pt ce iesiti la proteste, pentru cantina la camin, sau?

   • M. says:

    Da, dragă domnule. Ieșim în stradă pentru cantină la cămin. Sau să mergem gratis cu trenul, că ar mai fi și nesimțire să plătești 100+ lei lunar ca să îți urmezi studiile, și în condițiile alea.

    Și mai ieșim în stradă mereu când ni se pare că ne sunt violate drepturile, sau legile care ar trebui să ne apere. Ieșim în stradă când legea spune că statul trebuie să dea 6 procente din PIB educației, și numărul oscileaza în realitate între 1.5 și 2. Ieșim în stradă când într-un anumit Ordin al Ministerului Educației (aș zice și care, dar nu mă ajută memoria, și nu vreau să mint), scrie clar că paturile trebuie să aibă o anumită distanță între ele, și sunt interzise paturile supraetajate, iar noi stăm într-o cutiuță de chibrituri câte 5, în două paturi supraetajate și unul simplu.
    Atunci ieșim în stradă.

    Dar nu ieșim în stradă ca să dăm jos cine-știe-ce măscărici care va fi, oricum, înlocuit de un altul.

    • TmBlog says:

     Am fost si eu student, stiu cum e…
     Ideea e ca protestati pt lucruri marunte, pentru lucrurile mari nu va dau voie coordonatorii organizatiilor voastre din care faceti parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/tmblogro/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/tmblogro/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110